KAKO SAM JA PRESTALA PUŠITI(MOTIVACIJA)samo za hrabre

– Kako sam ja prestala pusiti

Kada sam prestala da pušim prvih nedelju dana sam non stop guglala šta se dešava sa mojim telom nakon prestanka pušenja,koliko ću dugo osećati želju za cigarom,kako da me prodje želja za cigarom,kako da se ne ugojim

 

Mnogi me pitaju šta me je podstaklo da ostavim pušenja,i znam da bi odgovor trebao da bude tipa to nije zdravo rešila zbog zdravlja,želim zdravije da živim ali kao i kod većine i kod mene su finansije bile najveći razlog ,kad sam stavila na papir mesečno koliko ode na njih i što sam svaki dan kad podjem u radnju u startu imala trošak 200din,a ponekad i 400din me je užasavala.

Pored toga nisam mogla da verujem da sam toliko slaba,stalno sam se pitala zašto dopuštam da cigare upravljuju samnom,zašto sam dozvolila da mi duvanske industrije ispriraju mozak i manipulišu samnom i ja sam svega toga svesna ali i dalje pušim.wpcom

Ne kažem da kad kad nisam razmišljala i o raznim bolestima,tek me je to deprimiralo,ali ubrzo bih zapalila i na silu skrenula misli sa toga,ali kad prodje par dana crne misli opet krenu da naviru koje obavezno izbacim iz glave mišlju ma meni se to ne može desiti???

Zapalim i razmišljam,zašto sam dozvolila da upravljaš samnom,zašto ako radnja sutra neće raditi ja kupujem 4 kutije cigara? Zašto ako mi ponestaje cigare mene hvata panika? Zašto ako imam par cigara još u kutiji,mene ništa ne zanima sem kako da nabavim cigare i šta ću ja bez njih do jutra,kako ću izdržati? I dok sam ja o tome razmišljala drugi ljudi su se provodili,pričali,družili…

 

Par dana sam razmišljala o tome,i dobijem jaku volju i sa velikim entuzijazmom krenem sa tom idejom na spavanje ali kad jutro svane mene se ta ideja čini loše i ne vidim smisao u njoj.

Žene kad ne znate šta će te uzmite i šminkajte se…

Rešim da stvarno neću pušiti i govorim samo suprugu i nikom više da ja od sutra ne pušim,ispušim zadnju cigaru i to je,neću da trošim pare na to,neću da i samnom upravlja ta velika mašinerija,neću da se trujem,neću da budem slaba!

Muškarcima bi zdravije bilo da uzmu loptu i krenu da igraju fudbal sa društvom

Prvih nedelju dana sam bila u stanju da gledam u jednu tačku satima,koncentracija mi je bila jako slaba,nisam nikako mogla da se koncentrišem,nisam imala volje ni za čim i svaki dan sam brojala,i bila ponosna na sebe svakim danom sve više i više,pogotovo što je u mom društvu uvek makar jedan pušač i u tim momentima govorila bih sebi,ako zapalim pokajaću se,moram onda ispočetka sve,a svakako ih moram kad tad ostaviti, Kad se opet nadjem sama bila bih ponosna što sam izdržala i nisam zapalila.620_400_1373286101Quit-Smoking-Cigarettes

Ne pušači su jaki,oni nisu poklekli pod pritiskom. Pušači su slabići.

Neko bi rekao da sam se mučila čitajući o prestanku pušenja ali meni je to pomagalo. Cigara je već prvi dan počela da mi smrdi,i nisam bila svesna do tad koliko mi jakna smrdi na duvanski dim koliko je to ustvari ružan miris,cigara mi je jako smetala sam njen miris i pitala sam se kako nepušači ovo trpe,ovaj smrad?

Nemojte da mislite da ako nemate nikakve simptome tipa kašlja,šlajma,žutih noktiju,bola u plućima da niste ostavili posledice po svoje zdravlje,verujte mi da jeste, Ja nisam imala ni kašalj ni šlajm ni žute nokte ništa,ali kad sam prestala da pušim dešavalo se da me bole pluća,a šta bi tek bilo da sam nastavila da pušim još 10god.

Naše zdravlje i  telo je najdragocenija stvar koju imamo. Naša tela su stvarno moćna stvar kad trpe sve što im radimo bilo to pušenje,alkohol,droga sve to telo istrpi ali sve ima svoje granice.

Sanjala sam 2 puta da pušim cigare i bila sam srećna kada sam videla da je to san,ne želim ni dim jer znam da bi me on opet odvukao na mračnu stranu bez obzira što bi mi bio ružan,ne želim da razočaram sebe,želim da budem jaka,neću da manipulišu samnom,neću da se osetim na nikotin.

Neću da vas lažem dodje mi  da zapalim da vidim kako bi to bilo posle toliko vremena ali neću to uraditi,izdržala sam toliko,zašto bih to bacila u vodu? Ta želja mi se pojavila 2-3 puta do sad i trajala je jako kratko da ni ne vidim kad me je prošla ne obraćam pažnju uopšte. I prvih dana sam se budila sa mišlju kako ne pušim i sa tim koji mi je to dan ali kako vreme odmiče sve sam slabije razmišljala o tome,sada prodju dani pa se tek setim uje pa ja ne pušim i još uvek sam ponosna na sebe to nije mala stvar(pušila sam 8 god) i to stvarno svako može ne postoji osoba koja to ne može. Tako da niste ni vi ništa posebno što se toga tiče da ne možete bez cigare….Kako ste živeli bez nje dok niste propušili? Nemojte biti naivni,nemojte dozvoliti da upravljaju sa vama,i nemojte još i da plaćate za to…

Nemojte se zavaravati cigara je odlika slabića

Neko na vama zaradjuje milione,a šta vi zaradjujete?

Zašto pušiš?

Zašto uživaš u njoj i da li uživaš u njoj?

Ako škodi,zašto uništavaš svoje telo,svoje zdravlje?

Kada pušiš svoje zdravlje rušiš.

Uzmimo za primer imate druga ili drugaricu koja vas je slagala i razočarala,i vi će te normalno prestati druženje sa takvom osobom jer ne želite da vas neko vuče za nos i iskoriščava,a zašto to onda dopuštate cigaretama i još im plaćate za to?

Tako da dokle god pušite vi niste jaka osoba,već slabić,vi niste karakter,i niste neko sa kim nema zezanja. K

o vam brani pa da ne možete??images8

Jedan čovek mi je rekao ja sam kuću skućio tek kad sam prestao da pušim.

I nećete ništa para uštedeti potrošićete ih opet na nekoj drugoj nadam se boljoj strani ali za uzvrat dobijate svoje zdravlje,svoju slobodu(imaćete osećaj da imate više vremena),a to vreme možete iskoristiti za nešto bolje.images

Spread the love
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

Оставите одговор